BTC-nummer på börserna sjönk till det lägsta sedan november 2018

En rapport från Glassnode-plattformen säger att antalet bitcoins på cryptocurrency-utbyten sjönk till en ny låg tidigare denna vecka. För närvarande lagras 2,61 miljoner BTC på handelsgolv, den lägsta volymen sedan 24 november 2018.

10 $ bonus för en första insättningNollavgifter för alla framtida insättningar. INGEN KYC. BANKKORT Stöd.

Hävstång upp till X100

Forskare påminner om att i början av mars fram till den så kallade „Black Thursday“, tvärtom ökade tillströmningen av mynt till utbyten. Innan bitcoin kollapsade till ett årligt lågt den 12 mars samlades cirka 3 miljoner BTC på plattformarna.

Efter nedgången i mars steg värdet på den största cryptocurrency till en 13-månaders höjd och nådde 12 400 dollar på måndag 17 augusti. Bitcoin Era handlar strax över 12 000 dollar idag.

BTC: s utbyte under den senaste veckan har minskat med nästan 1,5%. Under månaden har antalet bitcoins på handelsgolv minskat med 3% och sedan mitten av mars har det minskat med mer än 11%.

EToro-analytiker Simon Peters tror att ökningen av bitcoin-utflödet från börserna är en positiv signal för kryptosfären.

Denna taktik återspeglar investerarnas önskan att hålla mynt så länge som möjligt och inte sälja dem ens under en period med fallande BTC-priser

Dominansen av trenden för långsiktig lagring av cryptocurrency skapar förutsättningar för ytterligare förstärkning av bitcoin-kursen. I slutet av juli presenterade analytikern Lewis Harland data från vilka det följer att enbart andra kvartalet 2020 ökade BTC-utflödet från handelsgolv med mer än 200%.