Satoshi Nakamoto ontgonnen Bijna $11 miljard dollar waard van BTC.

Whale Alert, het bedrijf dat bekend staat om het informeren van de cryptocurrency gemeenschap wanneer grote hoeveelheden BTC en andere digitale activa bewegen, heeft geconcludeerd dat Satoshi Nakamoto ongeveer 1.125.150 bitcoin heeft gedolven. Whale Alert beweert dat deze studie de meest nauwkeurige schatting heeft gemaakt van het aantal gedolven blokken en Bitcoins die eigendom zijn van de mysterieuze bitcoin-maker.
Het onderzoek concludeerde dat Satoshi tot 54.316 blokken heeft gedolven en dat de totale waarde van de beroemde voorraad vandaag de dag ongeveer 10,9 miljard dollar bedraagt.
Om tot deze conclusie te komen heeft Whale Alert de „extra nonce“ methode van Sergio Demian Lerner ingezet.
Volgens Whale Alert, verlicht de extranonce methode een patroon dat de acties van „Patoshi“, een vroege en productieve bitcoin-mijnwerker die door Sergio Demian Lerner is geïdentificeerd, onthult.
Whale Alert legt uit, „in 2013 ontdekte Sergio Demian Lerner dat er een duidelijk patroon zichtbaar was in deze extranonce waarde in de coinbase transactie (de transactie waarbij de beloonde bitcoin voor het ontginnen van een blok wordt gecreëerd) van elk blok“.
De studie toont ook aan dat 22.503 van de eerste 54.316 blokken door Satoshi werden ontgonnen en dat het doel van de vroege mijnwerker was om het netwerk te beschermen tegen aanvallen.
„We weten zeker dat Patoshi werd geëxploiteerd door Satoshi, omdat het patroon ervan ontstaat bij de geboorte van het netwerk en het blok ontgint dat de bitcoins heeft gemaakt die naar Hal Finney zijn gestuurd. Lerner vond extra bewijs voor zijn beweringen in de nonces (een andere waarde die in het mijnbouwproces wordt gebruikt en die ook in elk blok is opgeslagen, maar verschilt van het extra nonce) van de blokken die door de Patoshi-mijnwerker zijn gedolven: de laatste byte van het nonce lag altijd binnen het bereik van 0 tot 9 of 19 tot 58, terwijl alle andere mijnwerkers het volledige bereik van 0 tot 255 gebruikten“.
Als munten die heel vroeg werden gedolven, bewegen, is dat altijd een groot aandachtspunt in de cryptokalenderuimte. Elke transactie die door deze oude portemonnees wordt gemaakt zou een aanwijzing kunnen zijn voor de ware identiteit van Satoshi Nakamoto.
In een recente twitterdraad sprak Coin Metrics mede-oprichter Nic Carter over de interesse in de vroegste patronen van Bitcoin. Blok 3.654 is er een van extreme interesse in de Bitcoin-gemeenschap.
„Hier is een visualisatie van het Patoshi-patroon met het blok dat net is uitgegeven. De blokken waarvan men denkt dat het Satoshi zijn, hebben een specifiek patroon in de nonce, die dit blok niet heeft“.
Carter ging verder met het beschrijven van het niveau van mysterie achter Satoshi waar de toevallige Bitcoiners misschien niet eens van weten.
„Er is eigenlijk veel meer discussie over de Satoshi-munten dan men over het algemeen weet. zoals het in de pers wordt gemeld, zou je denken dat er een enkele gigantische portemonnee aan Satoshi wordt toegeschreven. in de praktijk is er beduidend meer onzekerheid over de adressen.“
Er is een sterk en populair geloof onder cryptocurrentliefhebbers dat het beter is dat we nooit Satoshi’s identiteit leren kennen. Maar dat weerhoudt mensen er niet van om door de blokken te graven voor meer aanwijzingen.