‘Bitcoin Aristocrats’ utgjør fare for nye adoptere

  • Økonom Jon Danielsson sier at ‚bitcoin-aristokrater‘ bare vil få tittelen ved å være tidlig adopterte enn å bidra til rommet.
  • I Vox EU-artikkelen hevder Danielsson at disse såkalte aristokratene er den uunngåelige konsekvensen av suksessen til topp-kryptokurrency.
  • Hvis hans spådom blir oppfylt, vil kryptosamfunnet måtte takle den resulterende ulikheten og trekke seg tilbake til velstandsbasert sentralisering.

En fremtredende økonom ved London School of Economics (LSE) sier at Bitcoin tidlig adopterte krypto-aristokrater kan skade kryptovalutaområdet.

Et new-age aristokrati

Ifølge direktøren for Systemic Risk Center ved London School of Economics (LSE), Jon Danielsson, risikerer Crypto Bank å produsere en „Bitcoin (BTC) aristokrat“ -klasse.

De velstående medlemmene i den klassen vil oppnå sin rangering bare gjennom tidlig kjøp av markedets topp-kryptokurrency, i stedet for å produsere noe av verdi, fortsetter økonomen.

Faktisk utgjør den aristokratiske klassen en fare når de uunngåelig begynner å bruke sine billioner, legger Danielsson til.

“Vi vet at slike ekstreme nivåer av ulikhet gir næring til sosial splittelse og populisme. Bitcoin-aristokratene vil komme under økende trussel, og regjeringen må svare. Det vil beskytte eller angripe; det kan ikke være nøytralt. Uansett blir politiske og sosiale ustabiliteter verre. ”

Jon Danielsson – direktør for Systemic Risk Center, LSE

Faktisk har lyd fra en fremvoksende „adlet“ gruppe hodlere gjennomsyret kryptorommet i flere år.

Et beryktet Reddit-innlegg med tittelen „Jeg er en tidsreisende fra fremtiden, her for å be deg om å stoppe det du gjør.“, Beskriver en „Bitcoin Citadel“ der en velstående BTC hodling-elite gjør alt de kan for å beskytte sin formue. .

Spesielt forfatteren, en “u / Luka_Magnotta”, skrev innlegget for over syv år siden og beskrev en dystopi der BTC slo $ 1.000. I dag er topp-kryptokurrency over $ 43 000, og når en høyde på $ 58 640,77.

En forventning om ’suksess‘

Danielsson fremhever også flere årsaker til Bitcoins premie i dag. En av hans viktigste konklusjoner er at folk rett og slett forventer at kryptovalutaen skal verdsette ytterligere.

Dette er det eneste, etter hans mening, som forklarer den høye verdsettelsen, med lite, mener han når det gjelder den faktiske bruken.

Videre stiller han spørsmålstegn ved hvordan “suksess” ser ut for Bitcoin.

“Bitcoinentusiastene er ganske vage på hva suksess betyr utover stigende priser, de virker mer glad i argumenter innpakket i mystikk enn grunnleggende økonomisk logikk. Det viktigste kriteriet for suksess er at kryptokurver ender med å bli brukt i kommersielle transaksjoner, som Tesla aksepterer bitcoin i dag. ”

Jon Danielsson – direktør for Systemic Risk Center, LSE

I tillegg undersøker han en rekke “verdiproposisjoner” som andre kryptovalutaer har lagt frem. Disse inkluderer bruk i betalingssystemer eller som fristed når det gjelder stallmynt.

“Keiseren har ingen klær”

Dette, sier han, er der den virkelige verdien kan ligge. Imidlertid påpeker han at flertallet av den nåværende kryptomengden ikke setter pris på dette faktum.

“For de aller fleste bitcoin-investorer betyr suksess at prisen fortsetter å stige. Men hvis det er alt som er til det, vil en liten gutt en dag rope: „Keiseren har ingen klær“, og prisen vil krasje ned. “

Jon Danielsson – direktør for Systemic Risk Center, LSE

Faktisk følger språket som er innfødt i kryptorommet, spesielt investerings- eller handelsfraksjonene, et patetisk feilaktig mønster, knyttet til markedets svinger.

Tenk „pumpe“, „dump“, „moon“ og „crash“. Ingen beskriver eksperimentet som foregår bak kulissene.

Mens Danielssons kommentarer kan betraktes som kritiske, oppfordrer han faktisk samfunnet til å se mot „buidling“, ikke å vinne.