| [ Home ][ Komentari ][ Studenti i NVO ][ Svedoèanstva ][ Vesti ][ Èinjenice ][ Forum ] |
| [ Civilni ciljevi i rtve ] |
| NATO | Kosovo | Srbija i Miloeviæ | Razno |
|
4. jun 1999. Koliko je jugoslovenskih boraca poginulo?Robb, jps.net Q: Zdravo, zovem se Roberto, graðanin sam SAD. Oèi su mi se otvorile 1991. kad sam video kako po noinama ignoriu, umanjuju ili naprosto lau o broju poginulih "neprijatelja". Veæina misli da je bila koja hiljada, i MO®DA koja desetina usputnih rtava. Znam da je bilo vie hiljada, recimo 125.000 mrtvih Iraèana. Veæina ljudi koje znam, kad ih pitam za poginule Jugoslovene, nisu ni razmiljali o tome. Video sam da se negde spominje 5000 mrtvih i 12.000 povreðenih. Pretpostavljam da je 5 ili 10 puta vie, ali zato tako mislim? Na ovakvo pitanje som veæ odgovorili ovde, ali (zasad) drimo da je broj od oko 1200 vojnika (ili neto tog reda velièine) dosta verodostojan. Slae se sa onim to sam èuo o broju poginulih rezervista iz mog grada, spram velièine grada. Vojska se ratrkala po Kosovu, tako da nijedna bomba nije mogla da pogodi mnogo njih. Tu je i odlièna kamuflaa - Robert Fisk iz Indipendenta je spominjao èak i lane mostove sa lanim pristupnim putevima, koji su koriæeni da zavaraju bombe. Mogu samo da zamislim kojim su se suptilnim trikovima koristili da sakriju sebe. Naravno, nikakve zvaniène izvetaje nije uputno uzimati zdravo za gotovo. |
| NATO | Kosovo | Srbija i Miloeviæ | Razno |
| [ Home ][ Komentari ][ Studenti i NVO ][ Svedoèanstva ][ Vesti ][ Èinjenice ][ Forum ] |
| [ Civilni ciljevi i rtve ] |
| © Copyrights Free Serbia, 1999. |