| [ Home ][ Komentari ][ Studenti i NVO ][ Svedoèanstva ][ Vesti ][ Èinjenice ][ Forum ] |
| [ Civilni ciljevi i rtve ] |
| NATO | Kosovo | Srbija i Miloeviæ | Razno |
|
Petak, 4. jun 1999. Da li ljudi tamo znaju da postoje Amerikanci koji su vrlo protiv NATO bombardovanja?
Q: Mislim da je ovo odlièan sajt. Na sopstveni rizik pruate mnogo
informacija. Da li ljudi tamo znaju da postoje Amerikanci, mnogo njih,
koji su vrlo protiv NATO bombardovanja? Kao i drugi koji su pisali,
takoðe sam iveo u Srbiji i ophrvan sam sam strahom, zabrinutoæu i
bolom zbog cele situacije.
Cprickett, erols.com Hvala za pohvale naem sajtu. Dajemo sve od sebe da ljudi vide obe strane novèiæa. Vae pitanje je zaista interesantno. Ali odgovora moe biti dva: da i ne. Da: Ako prièamo o obiènim ljudima, onima koji su bar malo pod uticajem dravnih medija, oni imaju neprestanu prilika da se gledaju "velike proteste irom sveta protiv NATO bombardovanja" na tim medijima. Iako je to veæinom propaganda srpskog reima, iako ti protesti su pre manji nego ba veliki, javnost je voljna da prihvati te trikove. Verovatno je to zbog podsvesne elje da nismo usamljeni. Sa druge strane, ipak postoji "jasan oseæaj" ljudi u Srbiji, prilièno su upoznati o broju antiratnih protesta irom sveta, pogotovo u Evropi. Hoæu da kaem da to znaèi da su gladni informacija svih vrsta, ali da ostaje i oseæaj za odabiranje istine od "izmiljenih" protesta. Ne: Zbog spleta dogaðaja koji se iz dana u dan deavaju u proteklih dva i po meseca, obièan graðanin Jugoslavije nema niti jedan osnov da zakljuèi da postoji neko tamo u sveku ko i pomilja da ga podri. Dan za danom padaju bobe koje razaraju i seju smrt unaokolo. Nije mnogo oèekivano od naeg reima, kao i obièno. Navikli smo se (ali nismo odustali!) da ovaj reim misli i brine samo o sebi. okantna vest je bila da vlade "demokratskih zapadnih" zemalja, od kojih smo oèekivali pomoæ se ponaaju na isti naèin. Konaèno, najveæe razoèaranje je bila vest o neodluènosti javnosti tih zemalja i nemanju uticaja na sopstvene demokratski izabrane vlade. Ili bar nedostatak elje i energije za delovanje i proteste. Razoèarenje, ta drugo da kaem. to se drugog dela pitanja tièe - "kako da pomognem", predlaem da pogleda ovo pitanje/odgovor. |
| NATO | Kosovo | Srbija i Miloeviæ | Razno |
| [ Home ][ Komentari ][ Studenti i NVO ][ Svedoèanstva ][ Vesti ][ Èinjenice ][ Forum ] |
| [ Civilni ciljevi i rtve ] |
| © Copyrights Free Serbia, 1999. |